Voor Rusland heeft u altijd een visum nodig, maar voor een aantal gebieden kunt u ook een digitaal e-visum Rusland aanvragen. Dit online visum geldt voor de gebieden: 

Far Eastern Federal District

Kaliningrad Oblast

Leningrad Oblast

St. Petersburg

 

Let op: het visum is geldig voor maximaal 8 dagen en uw aankomst en vertrekdatum tellen daar in mee!. Gaat u langer naar Rusland klik dan hier.

Het visum is 30 dagen geldig na afgiftedatum.

 

Door het invullen van onderstaand formulier vraagt u gemakkelijk en vertrouwd via ons visumbureau uw e-visum Rusland aan.

 

De kosten zijn 40,00 euro incl 21% btw, betaling geschiedt via iDeal.

 

Stap 1:

Voor het invullen van het formulier heeft u nodig uw paspoort. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment van het aanvragen van uw e-visum. Ook dient u minstens 1 blanco pagina in het paspoort te hebben.

Stap 2:

Vul onderstaand formulier in en vul de gegevens in zoals ze in uw paspoort staan vermeld.

 


Vergeet niet op de knop verzenden te klikken.

Let op. indien u de scans niet in het juiste formaat naar ons mailt kan dat vertraging in de visumaanvraag en extra kosten opleveren.

 

Stap 3. Hieronder kunt u de betaling voldoen. Na ontvangst van uw betaling gaan wij direct voor u het visum aanvragen, wij doen dit binnen 24 uur, mits al uw informatie en scans juist en compleet zijn. De uitslag of u het visum is verleend kan tot 4 dagen duren.

 

Het evisum Rusland is vrij van kosten, u betaalt hieronder onze bemiddelingskosten.

E-visum Rusland

€ 40,00

E-visum Rusland

€ 40,00

Eenmalige betaling voor 1 visum voor 1 persoon

Een e-visum wordt kosteloos afgegeven nadat een vreemdeling een aanvraag heeft ingediend, elektronisch ingevuld op de speciale Russische MFA-website uiterlijk 4 kalenderdagen vóór het geplande bezoek, samen met een digitale foto bijgevoegd als een elektronisch bestand. E-visa worden afgegeven voor een periode van 30 dagen vanaf de datum van afgifte en zijn geldig voor een verblijf van 8 dagen vanaf de datum van binnenkomst. E-visa voor een bezoek aan de stad Sint-Petersburg en het grondgebied van de regio Leningrad zijn alleen geldig bij het binnenkomen en verlaten van de Russische Federatie via de volgende grensovergangen:

op het grondgebied van Sint-Petersburg en de regio Leningrad: 1. Luchtdoorlaatpost "Sint-Petersburg (Pulkovo)"; 2. Oversteekplaatsen "Vysotsk", "Grote haven van Sint-Petersburg (gedeelte van het maritieme station)", "Passagiershaven van Sint-Petersburg"; 3. Oversteekplaatsen voor auto's "Ivangorod", "Torfyanovka", "Brusnitchnoe", "Svetogorsk"; 4. Voetgangersoversteekplaatsen "Ivangorod".

 

LET OP: binnenkomst en uitgang van het grondgebied van Sint-Petersburg en de regio Leningrad met een e-visum door middel van vervoer per spoor is momenteel niet beschikbaar.

Met een e-visum voor de stad Sint-Petersburg en het grondgebied van de regio Leningrad mogen vreemdelingen alleen verblijven en reizen binnen het grondgebied van Sint-Petersburg en de regio Leningrad.