Voor reizigers van Travel2Explore met een Nederlandse en Belgische nationaliteit kunt u een evisum India aanvragen. Dit is een digitaal visum. U vraagt het hier online aan en het wordt u digitaal verstrekt. 

 

Vereisten en mogelijkheden:

  • De verwerkingstijd is maximaal 72 uur.
  • Uiterlijk 4 dagen voor vertrek: Het E-Tourist visum India kan binnen 30 dagen voor vertrek tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek worden aangevraagd, maar indien u spoed heeft kunnen wij u ook van dienst zijn!
  • Paspoort geldigheid: Het paspoort moet op moment van aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig zijn. U dient minimaal 2 lege pagina's in uw paspoort te hebben.
  • Alleen voor reizigers met een "normaal"paspoort, dus geen diplomatiek of officieel paspoort
  • Doel: Het doel van het bezoek aan India moet zijn toerisme.
  • Geldig retour ticket: Bij aankomst in India moet u in het bezit zijn van een geldig retourticket of ticket naar een volgende bestemming. U moet India binnen 30 dagen weer verlaten.

 

De geldigheid van het e-Visa

Voor een e-toeristenvisum (30 dagen) is de geldigheid 30 dagen vanaf de datum van uw eerste aankomst in India. Dubbele inzendingen worden toegekend binnen de geldigheidsperiode van het e-Visum die op uw paspoort is gestempeld. Je eerste aankomst moet plaatsvinden tussen de datum van afgifte en het verstrijken van de ETA.

 

Aankomst via luchthaven: Met een E-Tourist visum India mag u India alleen via een van de volgende luchthavens inreizen. Wanneer u op een andere wijze India binnen komt moet u een normaal visum aanvragen. Luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh,Coachin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kannur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Port Blair, Pune, Tiruchirapalli,Trivandrum en Varanasi, Visakhapatam.

 

Bij aankomst wordt uw biometrische data, zoals een vingerafdruk en irisscan, afgenomen door de douane.

Wilt u een E-Tourist elektronisch visum India aanvragen vul dan nauwkeurig onderstaand formulier in. Houdt uw paspoort en reisinformatie bij de hand. Vergeet aan het einde "van het formulier niet op "verzenden te klikken en daarna te betalen.