Mogelijkheden visum U.S.A.

Gepubliceerd op 15 april 2022 om 10:56

April 15, 2022

 

De grote vraag die op dit moment bij veel mensen speelt is: hoe snel kan ik een visum voor Amerika krijgen? 

De website van de Amerikaanse ambassade vermeldt een Visa Backlog Report waarin staat:

"sinds maart 2020 heeft de COVID-19-pandemie het vermogen van het ministerie van Buitenlandse Zaken om visumaanvragen voor immigranten te verwerken drastisch aangetast. Ambassades en consulaten van de VS werken eraan om de routine visumdiensten per locatie zo snel mogelijk en op een veilige manier te hervatten. De pandemie blijft echter ernstige gevolgen hebben voor het aantal visa dat onze ambassades en consulaten in het buitenland kunnen verwerken. De specifieke beperkingen variëren op basis van lokale omstandigheden en beperkingen, maar omvatten lokale en nationale afsluitingen; reisbeperkingen; quarantainevoorschriften van het gastland; en maatregelen genomen door onze ambassades en consulaten om de verspreiding van COVID-19 in te dammen. Op 2 februari 2021 vaardigde president Biden Executive Order (E.O.) 14012 uit over het herstellen van het vertrouwen in onze legale immigratiesystemen. Hoewel we in het tijdperk van de COVID-19-pandemie nog steeds met echte en aanhoudende uitdagingen worden geconfronteerd, zijn we vastbesloten om de achterstand op het gebied van immigrantenvisums weg te werken en de huidige status van onze wereldwijde visumoperaties transparant te delen, terwijl we ons blijven inzetten voor de veiligheid van ons personeel en aanvragers en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten".

 

Op dit moment geeft de kalender voor het maken van een interview afspraak voor het meest gangbare visum U.S. namelijk de visitor visa B1 de volgende wachttijden aan:

Amsterdam: 240 kalender dagen

Brussel: 150 kalender dagen

Londen: 130 kalender dagen

Berlijn: 170 kalender dagen

Curacao: 15 kalender dagen

Indien u een ander soort visum wilt aanvragen kunnen de wachttijden korter zijn. Vraag het ons!

 

Spoedaanvragen zijn alleen mogelijk wanneer er sprake is van leven of dood, zakelijk of privé.

Wilt u meer weten of kunnen wij u helpen met het aanvraagproces dan helpen wij u graag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor onze assistentie bij dit proces.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia Malefijt
2 jaar geleden

Onlangs heb ik een interview ingepland voor de f1 studentenvisum. Deze heb ik nodig sinds ik mid augustus tot mid december in texas moet gaan studeren. Echter is mijn interview in Brussel pas op 7 maart 2023. Dit moet veel vroeger worden gezet .... voor mij augustus 2022.