Een visum China aanvragen wat zijn de mogelijkheden?

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 10:52

Maart 2022. Wil je ook graag naar China reizen?  In deze blog brengen we jou op de hoogte van de mogelijkheden die er nu zijn. Je kan alleen naar China reizen als je een visum hebt. 

 

Nog steeds is een visum krijgen bij aankomst niet (meer) mogelijk, China heeft deze regels opgeschort tot nader orde. Je kan alleen China inreizen als je van te voren een visum aanvraagt.

 

China verstrekt op dit moment geen visa voor toeristische reizen.

 

Het is wel mogelijk in aanmerking te komen voor een visum als je kan aantonen dat je reis noodzakelijk is met betrekking tot economische, handels-, wetenschappelijke of technologische activiteiten.

Een voorwaarde om het visum te kunnen aanvragen is dat je een PU brief uit China hebt ontvangen. Deze PU brief is een authorisatiebrief uitgegevn door de overheid in China en kan door de zakenpartner/ sponsor in China worden aangevraagd. Echter ook voor het verkrijgen van deze PU brief gelden strikte voorwaarden. Het is daarom niet voor iedereen weg gelegd deze PU brief te bemachtigen.

De PU brief is meestal 3 maanden geldig. Je hebt dan 3 maanden de tijd om je visum aan te vragen. De huidige visumprocedure wijkt erg af van de reguliere zoals deze was voor Corona.

Wil je meer weten over dit proces dan kan je contact met ons opnemen.

 

Op 11 augustus 2020 heeft China laten weten dat houders van Chinese verblijfsvergunningen ( alleen voor werk, familie hereniging of andere privezaken) van aangewezen Europese landen ( lijst beschikbaar) een gratis visum kunnen aanvragen om naar China te reizen.

 

Voordat je naar China reist moet je eerst nog de groene gezondheidscode krijgen. Deze is online aan te vragen en houdt onder meer in het uploaden van je paspoort, het visum, vluchtgegevens, vaccinaties en ook de uitslag van de PCR en antigenentest bij een door de ambassade van China aangewezen instituut en die je moet ondergaan 48 uur voordat je het vliegtuig in stapt.

 

China hanteert bij aankomst voor een ieder nog steeds strikte quarantaine voorwaarden, 2 weken in een staatshotel en de derde week nog als je elders verblijft.

 

Kortom reizen naar en het verkrijgen van het gewenste visum voor China is nog steeds erg moeilijk. We hopen op betere tijden maar vooralsnog hebben wij geen indicafie gekregen van de Chinese Ambassade dat dit op korte termijn zal veranderen.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog dan horen wij het graag.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.