Toeristenvisum India vanaf 15 november 2021 weer mogelijk

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 15:34

Hervatting van toeristenvisa w.e.f. 15.10.2021 voor groepstoeristen en 15.11.2021 voor individuele toeristen.

 

 

Met het oog op de verbeterde COVID-19-situatie in India heeft de regering van India besloten om toeristenvisums af te geven. Verdere details over toeristenvisa zijn als volgt:

(i) Alle individuele buitenlandse staatsburgers die van plan zijn om voor toeristische doeleinden naar India te reizen via Vande Bharat Mission, Air Bubble Scheme of door enige geplande/niet-geregelde commerciële vluchten zoals toegestaan ​​door het Ministerie van Burgerluchtvaart, de regering van India, zouden mogen binnenkomen India vanaf 15 november 2021;

 

(ii)Buitenlanders die van plan zijn India te bezoeken (alleen voor groepstoerisme) mogen vanaf 15 oktober 2021 India binnenkomen met een e-toeristenvisum/toeristenvisum via chartervluchten;

 

(iii) Al dergelijke verlangende buitenlandse staatsburgers zouden een nieuwe e-Tourist moeten verkrijgen die rechtstreeks is afgegeven door het Bureau of Immigration of een regulier toeristenvisum dat is afgegeven door de Ambassade van India, Den Haag.

 

(iv) Bestaande geldige e-toeristenvisa/reguliere toeristenvisa die vóór 15 oktober 2021 zijn afgegeven, blijven opgeschort. Alle buitenlandse toeristen zullen een nieuw toeristenvisum moeten aanvragen.

 

(v) Deze e-toeristenvisa/reguliere toeristenvisa worden afgegeven voor 30 dagen met single entry.

 

(vi) Buitenlanders mogen India binnenkomen via zeeroutes of vluchten, maar niet via immigratiecontroleposten over land.

 

(vii) De eerste 500.000 toeristenvisa zouden op 'Gratis'-basis worden afgegeven en slechts één keer per toerist worden toegestaan. In het geval van reguliere toeristenvisumaanvragen, ingediend via VFS, moet de aanvrager VFS-servicekosten en eventuele andere kosten betalen, indien van toepassing. Buitenlanders die India willen bezoeken voor toeristische doeleinden, worden aangemoedigd om toeristenvisa aan te vragen volgens de bovenstaande richtlijnen. 

 

Klik hier om direct uw toeristenvisum India aan te vragen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.