Update B1/B2 visum US en afschaffing interview consulaat Amsterdam

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 13:28

23 december 2022:

Belangrijke mededeling over ontheffingen van de interviewvereiste voor bepaalde niet-immigrantenvisa

 

Laatst bijgewerkt: 23 december 2022

Tot 31 december 2023 is het consulaire ambtenaren toegestaan ​​af te zien van het persoonlijke interview voor bepaalde H-2 (tijdelijke landarbeiders en niet-landbouwarbeiders) aanvragers; bepaalde studenten, professoren, onderzoekers, kortetermijnwetenschappers of specialisten (F-, M- en academische J-visumaanvragers); en voor bepaalde uitzendkrachten die een individuele petitie hebben die is goedgekeurd door de U.S. Citizenship and Immigration Services (H-1, H-3, H-4, L, O, P en Q visumaanvragers) die aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder dat ze een visum aanvragen in hun land van nationaliteit of verblijf.

 

Onder deze autoriteiten hebben consulaire ambtenaren de vrijheid om af te zien van de visuminterviewvereiste voor bepaalde eerste en vernieuwende H-2-visumaanvragers, en voor bepaalde F, M en academische J, en individuele op petities gebaseerde H-1, H-3 , H-4-, L-, O-, P- en Q-aanvragers aan wie eerder een soort visum is afgegeven en aan wie nooit een visum is geweigerd, tenzij een dergelijke weigering is overwonnen of er afstand van is gedaan, en die kennelijk niet in aanmerking komen of mogelijk niet in aanmerking komen; of voor bepaalde F-, M- en academische J-aanvragers, of individuele op petities gebaseerde H-1-, H-3-, H-4-, L-, O-, P- en Q-aanvragers die staatsburger of onderdaan zijn van een land dat deelneemt in het Visa Waiver Program (VWP), op voorwaarde dat ze niet in aanmerking komen of mogelijk niet in aanmerking komen en eerder naar de Verenigde Staten zijn gereisd met een autorisatie verkregen via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

 

Aanvragers die een visum in dezelfde classificatie verlengen binnen 48 maanden na het verstrijken van het eerdere visum, komen ook in aanmerking voor vrijstelling van het interview. Deze bevoegdheid is tot nader order van kracht. Consulaire ambtenaren kunnen per geval toch een persoonlijk onderhoud verlangen, rekening houdend met de lokale omstandigheden. We moedigen aanvragers aan om de websites van ambassades en consulaten te raadplegen voor meer gedetailleerde informatie over deze ontwikkeling, evenals de huidige operationele status en services.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.